Feest in Alphen op Koningsdag 

Koningsdag is een feest dat in heel Nederland uitbundig wordt gevierd. We koesteren daarbij onze lokale tradities. Alphen aan den Rijn is geen uitzondering, want onze gemeente heeft veel Oranjeverenigingen en vrijwilligers die zich met veel ervaring en enthousiasme inzetten.

Ik kijk uit naar de viering van Koningsdag in onze gemeente. Op deze dag kleurt de gehele gemeente oranje en worden in alle kernen activiteiten georganiseerd die het bijwonen waard zijn. Een mooie traditie, waar veel mensen zich al weken van te voren op verheugen. Zoals u in deze oranjekrant kunt lezen, is er weer een goed georganiseerd en rijk gevuld programma voor jong en oud samengesteld.

Traditiegetrouw is het startsein voor alle Oranjevieringen in onze gemeente de aubade in het oude gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. Daar worden alle gedecoreerden en een aantal Alphense Helden feestelijk ontvangen. Zij  worden op deze ochtend speciaal in het zonnetje gezet. Zo wordt er aandacht besteed aan hun belangrijke bijdrage aan onze samenleving.

Ik wens u veel plezier op deze mooie feestelijke dag en hoop u op 27 april te ontmoeten.

Liesbeth Spies
Burgemeester Alphen aan den Rijn