Gedenkwaardige dagen

Het vieren van Koningsdag en Bevrijdingsdag en het herdenken op 4 mei geeft ons een gevoel van saamhorigheid. Samen willen we graag het Wilhelmus zingen bij de aubade, de kindervrijmarkt bezoeken of  het Bevrijdingsvuur ontsteken of een festival bezoeken. Ook vinden we het belangrijk te herdenken en stil te zijn bij  bij Dodenherdenking. Hoe verschillend we ook in Alphen aan den Rijn zijn, samen herdenken en vieren is belangrijk. Dit jaar zien deze dagen er anders uit. Maar dat betekent niet dat we er geen mooie, gedenkwaardige dagen van kunnen maken met een beetje inzet van iedereen. Juist in deze tijd, waarin we allemaal wel wat steun kunnen gebruiken. Zodat we niet het gevoel hebben dat we er alleen voor staan, maar dat we dit met z’n allen doen.

Dus laten we op 27 april met z’n allen thuis genieten van een oranjegebakje en de vlag met wimpel laten wapperen. Laten we samen maar thuis op 4 mei herdenken. Laten we op 5 mei met de vlag in top vieren dat we 75 jaar vrij zijn. Misschien is het extra bijzonder om dat dit jaar te doen op een moment waarin veel van onze vrijheden ingeperkt zijn omdat we met elkaar het Corona-virus bestrijden. Laat de kinderen een kleurrijke stoepkrijttekening maken of tekeningen voor het raam hangen, zodat de straten vrolijk kleuren. En denk in het bijzonder ook aan de mensen die alleen zijn door ze te bellen, een bericht te sturen of een bloemetje te bezorgen Ik weet zeker dat ook deze manier van vieren positief kan zijn en laten we vooral ook vasthouden. Zo komen we met elkaar deze vreemde tijd door.

Voor alle verenigingen en organisaties die zich voor 2020 vol hebben ingezet om allerlei initiatieven organiseren, is het heel vervelend dat activiteiten en evenementen niet doorgaan. De voorbereidingen die zij hebben getroffen om zeker van 75 jaar vrijheid iets bijzonders te maken waren indrukwekkend. Ik wil hen daarvoor ook op deze manier graag heel hartelijk voor bedanken.

Ik wens u allen veel gezondheid toe en weet zeker dat er we mooie dagen van kunnen maken!

Liesbeth Spies
Burgemeester gemeente Alphen aan den Rijn

Ik wens u allen veel gezondheid toe en weet zeker dat er we mooie dagen van kunnen maken!

Liesbeth Spies
Burgemeester gemeente Alphen aan den Rijn