Europapark

Spelen en sporten

Spelen en sporten staan weer centraal op het Europapark op Koningsdag. Kinderen van klein tot groot kunnen zich weer uitleven op de grote springkussens en de stormbaan. Je kunt kanovaren maar ook broodjes bakken en eendjes hengelen. Er zijn sportverenigingen die demonstraties geven. BarBiefstro DAAN verzorgt de catering.
Dit jaar zijn er ook twee nieuwe activiteiten: we hebben vier trampolines waar volop op gesprongen kan worden en er is een mini-kartbaan. Voor kinderen van 6 tot 12 jaar, die misschien ooit de nieuwe Max Verstappen willen worden!
Mis al deze activiteiten niet en ontmoet ons tijdens Koningsdag op het Europapark.

Het programma:

12.00 uur      Start verkoop kaarten
12.30 uur      Alle attracties gaan open

De volgende verenigingen geven shows en demonstraties:

De Alphense DamClub
Twirlvereniging Spirit MTD
Scouting Willem Barendsz
Scouting De Uithoek

14.00 uur en 14.45 uur     
Optreden van het koor Rock Vocals uit Waddinxveen

Alphoto/Henk Langerak

Rond het optreden van de Rock Vocals zal Clickit Crew een streetdance gevorderd groep van DOS een optreden verzorgen.

De hele middag is er leuke muziek te horen in het Europapark

17.00 uur      Sluiten van de attracties en einde van het programma

Een mini kartbaan
De droom van elk kind;  rijden in een echte kart. Maar hoe moet dat dan en lukt dat dan wel? Natuurlijk! Wij van Minirace gaan je daar uiteraard mee helpen. Samen zetten we de helm op en maken hem vast.  Dan zetten we de stoel op de maat zodat je overal perfect bij kan, zodra dat geregeld is gaan we ervoor zorgen dat je weet wat je moet doen. Je krijgt dan uitleg hoe je kunt gas geven en remmen. Dan gaat je rit echt beginnen. Als je naast je kijkt zie je allemaal vrienden en ouders die foto’s maken en je aanmoedigen! Voor je weet ben je de coureur van de familie!

 

Trampoline springen

Dit jaar hebben we 4 minitrampolines staan waar vier kinderen tegelijk kunnen springen. Laat je mooiste kunsten zien tijdens het springen!

 

 

Scouting groep de Uithoek

De scoutinggroep de Uithoek komt ieder jaar met een spectaculair programma met als motto voor elk wat wils. Voor de durfals is er een kabel- en stormbaan en de kleintjes kunnen geschminkt worden of een lekker broodje bakken.

Stormbaan en kabelbaan

Alphoto/Henk Langerak

In de stormbaan staan allemaal hindernissen die je moet beklimmen, waar je onderdoor moet kruipen, en voorbij moet slingeren. Bij de stormbaan geldt: hoe ouder je bent, hoe meer uitdaging er is. Het maakt dus niet uit of je nou 7, 15 of 45 bent, de stormbaan kan iedereen aan! Wil je nog meer uitdaging, ga dan na de kabelbaan gelijk door naar de stormbaan.

Schmincken

Loop langs bij de Sherpa’s en laat je gezicht omtoveren tot een tijgertje, clowntje of prinsesje.


Broodjes bakken

Alphoto/Henk Langerak

Je eigen broodje bakken bij het kampvuur en daarna opeten met boter en suiker, lekker hoor! Kom dus langs bij het broodje bakken.

 

Alphoto/Henk Langerak

Minipionieren

Onder de indruk van de imposante kabelbaan die de scouting heeft gebouwd. Nou, je mag zelf ook je handen uit de mouwen steken bij minipionieren. Je krijgt van ons kleinere stokken en elastiek en daarmee kan je dan je eigen bouwwerken in elkaar knutselen. Altijd al een keer je eigen brug of toren willen maken? Kom dan langs bij het minipionieren.

Scouting Willem Barendtz
Ook scouting Willem Barendtz is weer ruim vertegenwoordigd met veel uitdagende outdoor activiteiten voor de Alphense jeugd. Er worden spelletjes georganiseerd die variëren van serviesgooien in de ‘Vrolijke Kombuis’, eendjes hengelen en sponsgooien tot kanovaren.

Alphoto/Henk Langerak

Alphense DamClub (ADC)

Dammen lijkt een simpel spel, maar achter de eenvoudige spelregels zit een hoop moois verborgen. Zo kun je een schijf weggeven om er veel meer terug te pakken of met een dam het hele bord rondslaan. Tijdens Koningsdag kun je bij de kraam van de Alphense DamClub in het Europapark de spelregels nog eens doornemen, trucjes leren of direct een potje spelen. Als je de smaak te pakken hebt, dan moet je zeker eens langskomen op onze clubavond. Zie daarvoor onze website.

www.alphensedamclub.nl

Alphoto/Henk Langerak

Twirlvereniging SPIRIT
SPIRIT is een wedstrijdgerichte, maar vooral een gezellige en sportieve vereniging, waar meisjes en jongens vanaf ongeveer 5 jaar kunnen komen dansen en/of twirlen. Er wordt meegedaan aan nationale en internationale wedstrijden door solisten, duo’s, kleine en grote groepen. SPIRIT verzorgt ook peuter- en kleuterdanslessen voor kindjes al vanaf 2,5 jaar!
www.mtd-spirit.nl

Alphoto/Henk Langerak

 

Alphoto/Henk Langerak