Rijnplein

Vanaf 10.45 uur wordt het een groot feest op het Rijnplein. We gaan rocken met de Rock Vocals en de Tribute bands The Naked truth en de Deik. Meezingen kan uitstekend met één van de gezelligste zanggroepen uit het westen van het land Ook Tof!, het duo Eveline van Buren en Joost Lucardi en  de ‘Vrolijkste Volkszanger van Nederland’ Marco de Hollander. Als afsluiting van het programma komt niemand minder dan The Voice of Holland finalist Menno Aben. 

Onder het moto ´het Rijnplein swingt´ toveren de danscentra Cools en De Vos het Rijnplein om in een dansplein. Er zijn dansdemonstraties maar je kan zelf ook een dansje wagen dus vergeet je dansschoenen niet!

Het programma: 

10.30 uur – Traditioneel carillonspel

Marianna Marras, de stadsbeiaardier van Alphen aan den Rijn beklimt op Koningsdag de 140 treden van de smalle trap in de Adventtoren om tussen 10.30 en 11.00 uur het carillon te bespelen met vaderlandsliederen en natuurlijk ook het Wilhelmus.

10.45 uur – Rock Vocals

Rock Vocals is een uniek rockkoor dat sinds 2000 bestaat uit liefhebbers van stevige rockmuziek. Met nummers van AC/DC, Anouk, Bon Jovi, Golden Earring en U2 maken zij van elk optreden een groot rockfeest!

11.50 uur – Rijnplein Swingt

De Vos Danscentrum en Danscentrum Cools organiseren in samenwerking met de Alphense Oranje Vieringen het evenement “Rijnplein Swingt“. Met o.a. de swingende muziek kan er volop gedanst worden op de prachtige dansvloer

Alphoto/Rob IJsstelstein

13.35 – The Naked Truth

Deze tributeband zingt en speelt muziek van de Nederlandse rockband Golden Earring.

14.30 uur – Marco de Hollander

Marco de Hollander is, als vertolker van de Nederlandstalige muziek, allang geen onbekende meer.

Hij wordt de ‘Vrolijkste Volkszanger van Nederland’ genoemd en weet bij elk optreden voor een geweldige sfeer zorgen.

 

15.05 uur – Evelien van Buren en Joost Lucardie

Evelien van Buren, bekend van The Voice of Holland, en Joost Lucardie zijn een nieuw muzikaal duo met een breed repertoire aan toffe liedjes. Samen vermaken ze het publiek met hun live muziek en weten ze overal een gezellige sfeer te creëren!

15.45 uur – OOK TOF!

OOK TOF! is één van de gezelligste zanggroepen uit het westen van het land. Het repertoire bestaat uit covers van bekende Nederlandse artiesten zoals André Hazes, Wolter Kroes en Frans Duits. Met de muziek van deze top artiesten zorgen we ervoor dat het gegarandeerd een groot feest wordt.

17.00 uur – Tributeband De Deik

18.30 uur – Menno Aben

Als afsluiting van het Koningsdagprogramma op het Rijnplein komt niemand minder dan de The Voice of Holland finalist Menno Aben. Zorg dat je dit fantastische en muzikale optreden niet mist!

19.00 uur – Einde programma

 De optredens worden mede mogelijk gemaakt door het Rijnplein.