Het mag weer, een feestelijke opening van Koningsdag op het Burgemeester Visserpark

We pakken de traditie weer op. Om 10.00 uur vindt op het Burgemeester Visserpark de officiële opening van Koningsdag plaats door burgemeester Liesbeth Spies en de voorzitter van de Alphense Oranje Vieringen (AOV) Zwantine Boer. We nodigen iedereen uit om de opening bij te wonen en samen het Wilhelmus te zingen.

Er is weer veel te beleven. Natuurlijk is er de kinderrommelmarkt, maar er is veel meer! Kom kijken naar de Balloon dragonriders die het Burgemeester Visserpark komen verkennen of geniet van het komisch milieutheaterspektakel met Ko & Lou. Ook de leerlingen van Cools Dance & Events zijn van de partij voor een dansdemonstratie.

Kortom, kom naar het Burgemeester Visserpark voor de ideale start van Koningsdag 2022!

Het programma

9:30 uurStart kinderrommelmarkt (alle 350 plaatsen zijn in de voorverkoop verkocht).
10:00 uurOfficiële dagopening door burgemeester Liesbeth Spies en de voorzitter van de AOV Zwantine Boer. Na de opening zingen we samen het Wilhelmus.
10:15 uurOptreden van de leerlingen van Cools Dance & Events
10:30-13:30 uurOptreden van artiesten en kunstenaars
13:30 uurEinde van de kinderrommelmarkt

tussen 10:30 uur en 13:30 uur treden de volgende artiesten op

De Dragonriders

Van ver zijn de Dragonriders al te horen. Rijdend op hun luidruchtige, nieuwsgierige en indrukwekkende ballondraken verkennen ze op koningsdag het Burgemeester Visserpark. Met ritmische trommelslagen worden de ballondraken in de juiste richting begeleid, maar de mooi uitgedoste Dragonriders hebben de grootst mogelijke moeite om de draken onder controle te houden. Gelukkig kunnen jullie allemaal helpen de ballondraken rustig te krijgen.

Komen jullie de Dragonriders helpen?

Een vuilnisman die alles kan

Ko & Lou, twee rasechte circusartiesten, brengen op koningsdag een ode aan de ophaler van afval, zwerfvuil en rommel: de vuilnisman. Met salto’s en ‘de sterke man-op-man Acro-Kliko’ truc verbazen zij iedereen met hun vuilnismannensouplesse. Ook jongleren ze met vuilniszakken, petflessen, blikken, glas en rotte vis om hun afval te scheiden. Zo geven zij een nieuwe betekenis aan afval en recycling.

Onder het mom van samen bouwen en veilig stapelen maken Ko & Lou van en met het publiek een menselijke piramide.

Soms ziet Ko het niet meer ziet zitten en trekt hij zich terug in zijn Kliko. Maar de Kliko wordt doorboord met ontelbare bezems. Gooien Ko & Lou het bijltje er bij neer of zullen zij de “Nieuwe Vuilnisman” laten herrijzen?

Dansdemonstratie van Cools Dance & Events

Ook de leerlingen van Cools Dance & Events zijn van de partij. Omdat binnen trainen de afgelopen periode niet mogelijk was hebben de leerlingen maanden lang buiten voor het oude raadhuis getraind. Nu krijgen zij op koningsdag het podium en zetten zij een spectaculaire show neer.