Eindelijk weer een uitbundig feest met elkaar

Eindelijk is het dan zover, we kunnen weer met zijn allen in ‘normale’ omstandigheden Koningsdag vieren. Samen over de kindervrijmarkt struinen, bij elkaar thuis een oranjetompouce eten of met het hele gezin naar de kermis. In alle wijken en kernen van onze gemeente organiseren enthousiaste vrijwilligers tal van leuke activiteiten. Dit jaar kunnen we 27 april weer uitbundig vieren, samen en met oog voor elkaar.

Begin mei staat Nederland in het teken van gedenken en vieren. De oorlog in Oekraïne laat zien hoe kwetsbaar onze vrijheid is. Het herdenken van mensen die hun leven hebben gegeven voor onze vrijheid is misschien wel actueler dan ooit. Hoe mooi is het dat we onze vrijheid kunnen vieren met tal van activiteiten op 5 en 7 mei. Ik nodig u van harte uit om samen te gedenken en te vieren, juist nu!

Voor alle verenigingen en organisaties die zich voor 2022 vol hebben ingezet om allerlei initiatieven te organiseren, is het een mooi moment. Er kunnen weer evenementen georganiseerd worden en iedereen kan weer genieten van het gevarieerde programma van Koningsdag en alle activiteiten op en rond bevrijdingsdag. Graag wil ik alle vrijwilligers hartelijk bedanken want door uw grote inzet zijn deze evenementen mogelijk.

Ik wens u allen heel veel plezier toe deze dagen!

Liesbeth Spies
Burgemeester gemeente Alphen aan den Rijn