Sport en spel op het Europapark

Spelen en sporten staan weer centraal op het Europapark op Koningsdag. Kinderen van klein tot groot kunnen zich weer uitleven op de grote springkussens en de stormbaan. Je kunt kanovaren maar ook broodjes bakken en eendjes hengelen. Er zijn sportverenigingen die demonstraties geven.

Mis al deze activiteiten niet en ontmoet ons tijdens Koningsdag op het Europapark.

Het programma:

12.00 uurStart verkoop kaarten
12:30 uurAlle attracties gaan open
17:00 uurSluiten van de attracties en einde van het programma

Scouting groep de Uithoek

De scoutinggroep de Uithoek komt ieder jaar met een spectaculair programma met als motto voor elk wat wils. Voor de durfals is er een kabel- en stormbaan en de kleintjes kunnen geschminkt worden of een lekker broodje bakken.

Stormbaan en kabelbaan

In de stormbaan staan allemaal hindernissen die je moet beklimmen, waar je onderdoor moet kruipen, en voorbij moet slingeren. Bij de stormbaan geldt: hoe ouder je bent, hoe meer uitdaging er is. Het maakt dus niet uit of je nou 7, 15 of 45 bent, de stormbaan kan iedereen aan! Wil je nog meer uitdaging, ga dan na de kabelbaan gelijk door naar de stormbaan.

Schmincken

Loop langs bij de Sherpa’s en laat je gezicht omtoveren tot een tijgertje, clowntje of prinsesje.

Broodjes bakken

Je eigen broodje bakken bij het kampvuur en daarna opeten met boter en suiker, lekker hoor! Kom dus langs bij het broodje bakken.

Minipionieren

Onder de indruk van de imposante kabelbaan die de scouting heeft gebouwd. Nou, je mag zelf ook je handen uit de mouwen steken bij minipionieren. Je krijgt van ons kleinere stokken en elastiek en daarmee kan je dan je eigen bouwwerken in elkaar knutselen. Altijd al een keer je eigen brug of toren willen maken? Kom dan langs bij het minipionieren.

Scouting Willem Barendtz

Ook scouting Willem Barendtz is weer ruim vertegenwoordigd met veel uitdagende outdoor activiteiten voor de Alphense jeugd. Er worden spelletjes georganiseerd die variëren van serviesgooien in de ‘Vrolijke Kombuis’, eendjes hengelen en sponsgooien tot kanovaren of over het waterlopen in een ballon.

Alphoto Henk Langerak

Twirlvereniging SPIRIT

SPIRIT is een wedstrijdgerichte, maar vooral een gezellige en sportieve vereniging, waar meisjes en jongens vanaf ongeveer 5 jaar kunnen komen dansen en/of twirlen. Er wordt meegedaan aan nationale en internationale wedstrijden door solisten, duo’s, kleine en grote groepen. SPIRIT verzorgt ook peuter- en kleuterdanslessen voor kindjes al vanaf 2,5 jaar!
www.mtd-spirit.nl