Beste inwoners

Heerlijk het voorjaar staat weer voor de deur! De natuur kleurt fris groen en de vogels fluiten volop en laten van zich horen. Dat betekent voor mij ook altijd de start van opnieuw een seizoen met leuke evenementen, concerten, activiteiten en gezelligheid in onze gemeente. Met Koningsdag trappen we deze periode af.
In alle kernen organiseren Oranjeverenigingen talloze activiteiten. Een mooie traditie, waar veel mensen heel veel plezier aan beleven. Zoals u op deze website kunt lezen, is er weer een goed georganiseerd en rijk gevuld programma voor jong en oud samengesteld.
Traditiegetrouw is het startsein voor alle Oranjevieringen in onze gemeente de aubade bij het oude raadhuis in het Burgemeester Visserpark. Daar worden alle gedecoreerden en onze Alphense Helden feestelijk ontvangen. Ik hoop u daar ook te zien.

Koningsdag staat in het teken van samen vieren. Ook gedenken doen we samen. In alle kernen van onze gemeenten zijn we op 4 mei samen stil. Op 5 mei vieren we de vrijheid. Wat mooi dat ook dit jaar de colonne van Vrij ad Rijn en de lopers het bevrijdingsvuur naar de kernen brengen.
Heel veel dank aan alle Oranjeverenigingen, sponsoren, vrijwilligers en iedereen die met veel inzet, ervaring en enthousiasme heeft bijgedragen aan deze mooie feestelijke dag en herdenking.

Ik wens u veel plezier en ik hoop u te ontmoeten.

Liesbeth Spies

Burgemeester gemeente Alphen aan den Rijn