Comité Herdenkingen Alphen aan den Rijn

Herdenkingsconcert 4 mei
Oratoriumkoor Alphen zet traditie voort

Om het andere jaar geeft Oratoriumkoor Alphen, aansluitend aan de dodenherdenking in het Burgemeester Visserpark, in de Adventskerk in Alphen aan den Rijn een herdenkingsconcert. Na het Requiem van Rutter in 2015 en Duruflé in 2017 volgt op 4 mei 2019 het Requiem van Mozart.
Geen ander werk van Wolfgang Amadeus Mozart heeft zo´n mythische status als zijn laatste: het Requiem in D-mineur. Mozart zelf kon deze dodenmis niet meer voltooien, zodat zijn oud-leerling, collega en vriend Franz Xaver Süssmayr later de ontbrekende delen heeft toegevoegd.
Deze keer zal Mozarts Requiem uitgevoerd worden in een zelden te horen bewerking van Carl Czerny. Het orkest zal vervangen worden door een vierhandige pianopartij. Behalve het koor en twee pianisten werken er vier solisten mee (sopraan, alt, tenor en bas). Het geheel staat onder leiding van dirigent Patrick Pranger.
Met de uitvoering van dit werk zorgt het oratoriumkoor voor een waardevolle culturele aanvulling op de jaarlijkse dodenherdenking. Na de stille tocht en het gezamenlijk herdenken is er gelegenheid om in de Adventskerk onder het luisteren naar prachtige klanken de avond op passende wijze af te sluiten.
Herdenkingsconcert
W.A. Mozart: Requiem in d-moll (KV 626)
Zaterdag 4 mei 2019, aanvang 20:45 uur
Adventskerk Julianastraat 69, 2405 CG Alphen aan den Rijn
Kaartverkoop bij de koorleden, bij de beide boekhandels Haasbeek en voorafgaande aan het concert in de kerk
Toegangsprijs € 8,- Leerlingen basisschool gratis
www.oratoriumkooralphen.nl