Koudekerk a/d Rijn

Koningsdag 2024
Oranjevereniging Koudekerk a/d Rijn

09.15 uur:
Verzamelen bij de Ridderhof, Koudekerk a/d Rijn voor de rondgang door het dorp, achter de muziek van KNA aan. Versier je fiets, skelters of step zo mooi mogelijk. Tijdens de tocht beoordeelt de jury de voertuigen en de eigenaar van de mooiste krijgt een prijs, dus doe je best!

09.30 uur:
Start rondgang met KNA.
In een lange stoet, mét de prachtig versierde rijwielen natuurlijk, gaan we op weg naar Rhijndael.

10.00 uur:
Aubade bij Rhijndael, Koudekerk a/d Rijn.
We beginnen de aubade met een toespraak van het bestuur van de Oranjevereniging en een vertegenwoordiger van de gemeente Alphen a/d Rijn. Daarna hijsen we onze nationale driekleur.
Vervolgens zullen we onder leiding van KNA een aantal oudhollandse liederen zingen. En natuurlijk verwachten we dat iedereen uit volle borst meezingt! De dansers en danseressen van ID Dance Factory zullen laten zien wat ze in huis hebben.

Tijdens de aubade worden de prijswinnaars van de mooist versierde fiets bekend gemaakt.

11.30-13.15 uur:

Kinderspelletjes in het Hofstedepark.
Er is een heel parcours aanwezig van traditionele en minder traditionele spelletjes. Je doet mee met een knipkaart , en is de kaart vol, dan krijg je een heerlijke traktatie. En daarna mag je natuurlijk nog een keer als je dat graag wilt! Voor OVK-leden is de deelname gratis, voor niet-leden is de prijs € 1,00.

13.30-17.00 uur:
Kindervrijmarkt.
Kom niet te laat, want er is al snel geen vrij plekje meer over. De kindervrijmarkt is de perfecte plek om na het opruimen van kasten en zolders een leuk zakcentje bij te verdienen. Er zijn wel een paar spelregels:

14.30-16.00 uur:
21e editie van de Open Koudekerkse Kampioenschap buikschuiven.

Wie het einde van de grote baan van 30 meter lengte haalt gaat geschiedenis schrijven, want dat is al een hele tijd niet meer gebeurd! Er kan meegedaan worden in 3 leeftijdscategorieën. Daarnaast is er een speciale prijs, vernoemd naar dhr. Vreugdenhil, die wordt uitgereikt aan de oudste deelnemer aan dit kampioenschap.

16.30-22.30 uur:
Optredens in het Hofstedepark van:
— Joost Mag Het Weten
— DJ Spindoctor ED

Gedurende het hele buitenprogramma zorgt de Ridderhof voor bier, wijn en fris. Frietfeest is er voor de snacks en bij Tazza di Theo zijn heerlijke koffievariëteiten te krijgen.

Mocht het weer onverhoopt heel erg slecht worden dan kunnen we met z’n allen terecht in de Ridderhof.