Oranjefeest in het centrum van Alphen

De Alphense Oranjevieringen en de winkeliersvereniging hebben de handen ineen geslagen en organiseren samen een Oranjefeest in het centrum van onze stad. Van het Burgemeester Visserpark tot en met de Aarhof en het Thorbeckeplein, er is overal wat te doen. Ook zijn de winkels in het centrum open. Ben je benieuwd naar het programma?

Burgemeester Visserpark

Om 10.00 uur vindt op het Burgemeester Visserpark de officiële opening van Koningsdag plaats door burgemeester Liesbeth Spies en de voorzitter van de Alphense Oranje Vieringen Zwantine Boer. Na de opening zingt het koor Pop-In-koor uit Boskoop, samen met het publiek, het Wilhelmus. Daarna treden ze nog 20 minuten op om  swingend Koningsdag in te luiden.

Natuurlijk is er ook de kinderrommelmarkt. Door de grote belangstelling is deze uitgebreid en heeft dit jaar ook een nieuwe route: van het Burgemeester Visserpark via de Stevinstraat en St. Jorisstraat naar het Rijnplein.

Aan ballonnen geen gebrek, er komt weer een ballonkunstenaar die voor jullie weer alles kan maken, bloemen, dieren en misschien wel een mooie kroon! Maar let op, er komt ook een ballonnenreus uit het sprookje Jaap en de Bonenstaak. Durf jij de reus een handje te geven? Natuurlijk want de reus is lief en komt speciaal naar Alphen aan den Rijn om Koningsdag te vieren.

Ook de Braziliaanse circusartiest Uili Bispo is van de partij en tovert gegarandeerd een glimlach op jullie gezicht met zijn virtuoze straatshow. Met zijn rondtollende cyr-wheel, trucs, jongleren en clownerie nodigt hij jullie uit om je weer even jong te voelen. Niemand is te oud om te spelen toch!

Het programma op het Burg. Visserpark:

9:30 uurStart kinderrommelmarkt
10:00 uurOfficiële dagopening van Koningsdag
10:15-13:30 uur Optreden van artiesten en kunstenaars
13:30-14:00 uurEinde van de kinderrommelmarkt.