Rijnplein

Carillonspel in de toren van de Adventkerk

Op Koningsdag beklimt Marianna Marras, de stadsbeiaardier van Alphen aan den Rijn, de toren van de Adventkerk in het centrum van Alphen aan den Rijn. Tussen 10.30 en 11.00 uur bespeelt zij het carillon en brengt vaderlandsliederen, waaronder natuurlijk het Wilhelmus, ten gehore. Letterlijk en figuurlijk Oranje boven!

Wist je dat ……

De Adventkerk een 4 octaafs beiaard heeft,
Dit inhoudt in dat er meer dan 40 klokken in de toren bespeeld kunnen worden!
Het carillon is aangeboden aan de gemeente door de Alphense middenstand en inwoners in 1962
De beiaardier een smalle trap van wel 140 treden moet beklimmen om bij het carillon te komen

Neem plaats op de terrassen van het Rijnplein en geniet vanaf 11.30 uur van de optredens van de danscentrum Cools en de Alphense Dansschool. Daarna wordt het swingen met de verschillende life acts.

Eelco

Tijdens het optreden van Eelco neemt hij het publiek mee terug in de tijd. De grootste hits van Chuck Berry, Fats Domino en Little Richard uit de jaren ‘50 en ‘60 passeren de revue. Dit genre muziek is Eelco met de paplepel ingegoten. Want bij moeder thuis werden iedere dag Rock & Roll nummers gedraaid. Er werd meegezongen en natuurlijk ook gedanst.

Now What!

Je blijft swingen tijdens het optreden van coverband Now What! Van rocknummers en rockabilly-muziek van o.a. Elvis Presley tot Nederlandstalige nummers, de band speelt het allemaal.

Key Sisters

Ook de Key Sisters, een vintage vocalgroup met een swingend repertoire uit de jaren ’40 en ’50, zijn van de partij. Zij zingen klassiekers van The Andrews Sisters tot hedendaagse muziek in een jazzy stijl en nemen je helemaal mee terug in de tijd. Laat je verrassen door drie-stemmige harmonieën, vintage kostuums en swingende choreografieën.

Helemaal Top!

Hoe kunnen we het Oranjefeest beter afsluiten dan met een optreden van Helemaal Top! uit Zwammerdam. want de band staat altijd garant voor een groot feest! Met De Toppers als voorbeeld zingen zij medleys voor alle leeftijden. Unieke combinaties van ontroerende en feestelijke muziek, waarbij je niet stil kan blijven staan.

Het programma op het Rijnplein:

10.30- 11.00 uurCarillonspel in de Adventtoren door Marianna Marras
11:30 uurOptreden van de dansscholen Cools en de Alphense Dansschool
13.00 uurEelco
13.50 uurOptreden van de band Now What!
15.05 uurOptreden van de Key Sisters
15.45 uurOptreden van Helemaal Top!
16.45 uurMuziek van de DJ van Grandcafé De Zaak