Aarlanderveen

In Aarlanderveen wordt Koningsdag uitbundig gevierd en begint op 26 april met de nacht van Oranje in Het Oude Rechthuis. Op Koningsdag zijn er de rondgang door het dorp, het oranjeontbijt en de kinderspelen.

In Aarlanderveen wordt Koningsdag uitbundig gevierd en begint op 26 april met de nacht van Oranje in Het Oude Rechthuis. Op Koningsdag zijn er de rondgang door het dorp, het oranjeontbijt en de kinderspelen.

Ondanks de vrije dag moet iedereen op Koningsdag toch weer vroeg uit bed voor de optocht door het dorp onder leiding van Muziekvereniging DSS.  Het thema voor dit jaar is ‘Kroontjes’, alvast vooruitlopend op het thema van het Zomerfeest in juli. De kinderen krijgen een knutseltekening van een kroon via de school of het kinderdagverblijf. De tekening is ook verkrijgbaar bij Rein Kempen aan de Dorpsstraat 85. Zet je kroon op tijdens de optocht, want voor de mooiste kroon is er een leuke prijs te verdienen. Daarnaast is er natuurlijk ook een prijs voor het leukst versierde rijtuig/fiets/kinderwagen of wat je er ook van maakt.

Het programma ziet er als volgt uit:

Vrijdag 26 april           
21.00 uur                     Nacht van Oranje in het Oude Rechthuis

Zaterdag 27 april
9.00 – 12.00 uur           Locatie Dorpshuis/Dorpshuisplein

9.00-9.45 uur              
Optocht door het dorp onder leiding van Muziekvereniging DSS

9.45 uur                      
Gezamenlijk zingen van het Wilhelmus onder begeleiding van Muziekvereniging DSS.

9.30-11.00 uur            
Oranje ontbijt in of voor het Dorpshuis. Behalve het lekkere brood met beleg, worden er ook warme versnaperingen geserveerd.                             

10.30-11.30 uur           
Leuke spelletjes voor de kinderen

11.30 uur                    
Bingo voor de kinderen

Rond 12.00 uur zal de prijsuitreiking voor het mooiste kroontje, leukst versierde rijtuig/fiets enz. én de kinderspelen plaats vinden. Hierbij is rekening gehouden met verschillende leeftijdscategoriën.

Vlaggen uit!

Onder de vlaggers op 27 april zal een taart worden verloot.

Vijf adressen worden vooraf door een random-generator gekozen, waarna het oranjecomité deze adressen controleert. Alleen als de Nederlandse driekleur met oranje wimpel uithangt maak je kans op een taart.