Een Koningsdessert in rood wit blauw

Als de koning is jarig en dan willen we natuurlijk een heerlijk toetje te maken als afsluiting van Koningsdag. Wat is lekker, leuk om te serveren en praktisch?

We vragen Danielle Paats van Bar-biefstro DAAN om advies.

“Na een zo’n feestelijke dag is mijn advies om een makkelijk te bereiden dessert te serveren, maar het moet natuurlijk wel bijzonder zijn. Het mag dan wel de laatste gang zijn van het diner, maar zeker niet minder belangrijk.  

Ik heb een heerlijk fris toetje samengesteld in de kleuren van onze vlag. Een mooiere afsluiting van Koningsdag kan je niet hebben!”

Wat heb je nodig voor 4 personen?

  • 4 hoge glazen, bijvoorbeeld champagneglazen
  • 1 of 2 bakjes frambozen of 1 bakje aardbeien
  • 1 bakje blauwe bessen
  • 1 pakje oreo koekjes
  • 500 ml verse slagroom

Bereidingswijze:

Vul de glazen voor 1/3 met de blauwe bessen
Doe de slagroom in een kom en klop je deze op met een garde. Als de slagroom goed opgeklopt is doe je de slagroom in de glazen op de blauwe bessen tot 2/3 van het glas.
Doe de frambozen op de slagroom tot net onder de rand.
(Heb je aardbeien? maak de aardbeien schoon en halveer deze, vervolgens vul je het champagneglas met de aardbeien tot net onder de rand).
Crunch de oreo koekjes met een mes op een snijplank tot het fijn is.
Doe deze als finishing touch boven de frambozen aardbeien.

Zo heb je snel een lekker en vorstelijk dessert in rood wit blauw. Eet smakelijk!