Van de redactie

Koning Willem-Alexander, gefeliciteerd met uw verjaardag en we wensen u een mooie dag toe!

We leven in grote afstand van elkaar. Net als vorig jaar kunnen we Koningsdag en Bevrijdingsdag niet vieren zoals we willen. Struinen langs de kraampjes op de kinderrommelmarkt, samen dansen en meezingen met de live optredens van artiesten en een bezoekje aan de kermis, het zit er niet. En een feestje, dát is nou net waar we zo’n behoefte aan hebben. Ook het samen herdenken van de oorlogsslachtoffers bij de monumenten in onze gemeente is op 4 mei helaas nog niet mogelijk.

Dus daarom ook dit jaar weer een plan B. Maar wat voor één! Daar gaan we!

Begin Koningsdag en Bevrijdingsdag goed en hang als teken van saamhorigheid de vlag en wimpel uit. Voor onze jarige Koning en voor elkaar.

Doe mee aan de oranje puzzeltour, los de kruiswoordpuzzel op en maak een heerlijk oranjetoetje. We hebben mooie boekentips om heerlijk te ontspannen. Voor wie met de kinderen even naar buiten wil gaan zijn er leuke spelletjes voor op de stoep.

Onze allerbeste tip? Kijk naar de televisie en stem af op Studio Alphen. Dit jaar is er een speciale en gezellige Koningsdaguitzending, uitgezonden vanuit het atrium van het gemeentehuis.

In ieder geval veel plezier met het lezen van deze krant en met alle Oranje-tips. We wensen iedereen een leuke dag toe en we hopen jullie volgend jaar weer te kunnen ontmoeten.

Namens met bestuur van de Alphense Oranjevieringen,

Zwantine Boer
voorzitter