Korendag

Alphense Korendag

Op Koningsdag 2019, zaterdag 27 april, organiseert de Alphense Oranje Vieringen (AOV) wederom een Alphense Korendag. We willen koren uit Alphen aan den Rijn in de gelegenheid stellen zich te presenteren met een optreden in het Theater Castellum. Dit jaar doen 5 koren mee! Toegang is gratis. Kom ook kijken en luisteren!

Het programma ziet er als volgt uit:

12.25 uur Vocal Group Ladies & Gentlemen Combination

13.00 uur Rainbow Colours

13.35 uur Popkoor Vocalize

14.10 uur Pauze

14.25 uur Alphense Goldies

14.55 uur Castellumkoor

15.30 uur Einde programma

Vocal Group Ladies & Gentlemen Combination

Vocalgroup LGC (Ladies and Gentlemen Combination) is onderdeel van Stivoza. LGC bestaat uit zo’n 20 zangers. Het repertoire is zeer breed; het koor zingt pop, musical, klassiek, filmmuziek en meer. De dames van LGC zijn te herkennen aan het witte of zwarte sjaaltje met muzieknoten. De mannen dragen een witte of zwarte stropdas met muzieknoten. LGC repeteert elke donderdagavond van 20.30 uur tot 22.30 uur. Een typische repetitieavond begint met inzingen. Daarna oefenen we de diverse koorpartijen van nieuwe muziekstukken en we sluiten de avond af met het doorzingen van eerder ingestuurde muziekstukken. Het combo bestaat uit piano, drums en klarinet. Geïnteresseerden, geschoold of niet, zijn welkom. Voor meer informatie over ons koor en Stivoza kun je kijken op: www.stivoza.info.

Rainbow Colours

Het gemengd koor Rainbow Colours uit Koudekerk aan den Rijn bestaat inmiddels 14 jaar en heeft 33 leden, verdeeld over 4 stemgroepen. Onder de professionele leiding van Svetlana Terpougova als dirigente en Laura Balicov als pianiste worden de leden regelmatig uitgedaagd om op een ontspannen manier een steeds hoger niveau te bereiken.

Het repertoire is zeer gevarieerd, van klassiek tot modern en in 10 verschillende talen, waaronder Italiaans, Frans, Spaans, Afrikaans en zelfs Russisch! Benieuwd geworden? Kom dan naar het Theater Castellum op zaterdag 27 april of vrijblijvend naar een van onze repetities. Deze vinden plaats iedere donderdag van 20.00 tot 22.00 uur in het gebouw Honswyc in Koudekerk aan den Rijn. Voor meer informatie zie: www.rainbow-colours.nl


Popkoor Vocalize

Popkoor Vocalize zingt de nieuwste hits en popmuziek van deze tijd. Het in 2016 opgerichte koor uit Alphen aan den Rijn bestaat uit ± 40 vrouwen en staat onder de bezielende leiding van zangcoach en dirigente Pauline Scholten van Zangstudio Pauline. De eigentijdse muziek is speciaal voor dit koor aangepast en gearrangeerd, waardoor het publiek verzekerd is van unieke arrangementen. Popkoor Vocalize geeft jaarlijks diverse optredens. In december vorig jaar gaf het koor een a-capella kerstconcert in De Bron in Alphen aan den Rijn. Dit uitverkochte optreden bleek een doorslaand succes. Popkoor Vocalize blijft zich ontwikkelen, waardoor het altijd een genot is om naar te kijken en luisteren! Kijk voor meer informatie over dit koor op: www.popkoorvocalize.nl.

Alphense Goldies

De Alphense Goldies is een enthousiast koor bestaande uit 60 niet meer zo heel jonge leden. Met veel inzet en plezier zingt het koor Nederlands- en Engelstalige liederen. Zowel het repertoire uit The Sixties wordt vertolkt, met liedjes van de Everly Brothers en Elvis Presley, als ook meer eigentijds werk van bijvoorbeeld Nick & Simon en Leonard Cohen.

Dirigent is Ibo van Ingen. Zijn niet aflatende inzet haalt het beste uit het koor naar boven. Ibo is docent aan de Nieuwe Alphense Muziekschool.

In januari 2014 is het koor “de Alphense Goldies” opgericht, uit een gezamenlijk initiatief van de Nieuwe Muziekschool Alphen en Serviceflat Driehoorne. Besloten werd om een seniorenkoor als een kortlopend project van vier maanden op te zetten. Dit pakte zo goed uit dat besloten is het koor voort te zetten. Dit tot groot plezier van de koorleden én dirigent. Met 60 koorleden zit de Alphense Goldies aan het maximum aantal leden. Momenteel is er een ledenstop. Belangstellenden kunnen zich echter wel aanmelden en worden dan op de wachtlijst geplaatst.

Castellumkoor

Het Castellumkoor (opgericht in 2009) is een gemengd koor met een breed repertoire. Van popsongs tot musical, van rock tot licht klassiek, gezongen door ca. 46 vrouwen en mannen. Onder begeleiding van Max Smeets (pianist/dirigent) wordt regelmatig opgetreden, als zelfstandig koor of als begeleiding bij bekende artiesten. Zoals bijvoorbeeld bij Ernst Daniël Smid en bij Liesbeth List. Op dit moment wordt hard gewerkt aan een spetterend optreden op 30 november in het kader van het 10-jarig jubileum. Samen met 2 andere koren van dirigent Max zal het Castellumkoor op het podium van Theater Castellum staan. Dat betekent: ca. 100 stemmen die met elkaar voor kippenvel momenten zullen zorgen. En omdat het koor altijd vol zit met plannen wordt er zelfs nu al gewerkt aan een bijzonder project voor het 12 1/2 jarig jubileum. Kijk voor meer informatie op www.castellumkoor.nl.