Oranjefeest in huis (2)

We laten Danielle Paats van bar-biefstro Daan het menu uit het Panorama lezen.

“Een mooi menu hoor, zeker voor die tijd”, zegt Danielle. “Je kan dit zo serveren, maar het is wel veel werk. Kijk alleen al naar de gevulde sinaasappelmandjes, dan sta je wel even in de keuken. Als je geen zin hebt in een groot gangenmenu, dan kan je een heerlijke oranje pompoensoep met kaasstengels maken. Een heerlijk gerecht en in een toepasselijke kleur. Erg leuk om te eten op Koningsdag”.

Het recept voor een overheerlijke oranjesoep doen we erbij en is van Griselda Klop, kok bij bar-biefstro Daan:

Pompoensoep met kaasstengels voor 4 personen

Voor de soep heb je nodig:

Pompoen
2 uien
2 tenen knoflook
3 tabletten groentebouillon
250 gram winterpeen
Olie
Crème fraîche

Voor de kaasstengels heb je nodig:

1 pakje roomboter bladerdeeg
1 ei
50 gram geraspte kaas

Keukengerei:

Kookpan
Koksmes
Snijplank
Bakplaat
Bakpapier
Kwastje
Staafmixer
oven

Bereidingswijze van de soep:

Schil de pompoen en snij deze doormidden.
Verwijder de zaadlijst uit de pompoen.
Snij de pompoen in grove blokken.
Tip van de redactie: je kan ook voorgesneden pompoen kopen
Snipper de ui en snijd de knoflook in stukjes
Snij de winterpeen in grove ringen.
Zet de kookpan op een hoog vuur en voeg een scheutje olie toe aan de pan.
Fruit de ui met de knoflook.
Voeg vervolgens de winterpeen en de pompoen toe.
Vul de pan met water zodat alle ingrediënten onder water staan, wanneer het water kookt voeg de bouillonblokjes toe.
Laat de ingrediënten koken tot alles gaar is (ca. 20 minuten).
Pureer de soep en breng op smaak met peper en zout.
Serveer de soep met een schepje crème fraise

 Bereidingswijze van de kaasstengels:

Verwarm de over voor op 200º C
Ontdooi het bladerdeeg. (Verwijder de folie als het bladerdeeg bevroren is)
Doe het bakpapier op de bakplaat
Klop in een kommetje het ei los en doe de kaas op een bord.
Snijd het bladerdeeg doormidden
Bestrijk de bladerdeegstengels met behulp van een kwastje met het ei en haal ze vervolgens voorzichtig door de geraspte kaas.
Bak de stengels in ongeveer 20 minuten.

Eet smakelijk!

Heb je ook een lekker oranje recept?

Deel het op onze facebookpagina: facebook.com/stichtingaov